Geen producten (0)

Dikte van het hout

De planken welke wij gebruiken om onze bladen mee te maken zijn massief 2,2 cm dik. Dit is de enige dikte welke wij kunnen leveren. Voor het zijaanzicht kunnen we de randen opdikken per 2,2 cm. Deze randen zijn standaard 3 cm breed maar kunnen op aanvraag van 2 cm t/m 10 cm breed worden gemaakt. Een blad met een optische dikte van 6,6 cm is dan massief 2,2 cm dik en opgedikt naar 6,6 cm.

Onderstellen

Zoals u waarschijnlijk al weet verkopen wij via deze website losse massief eiken bladen. U kunt onze bladen gebruiken om een tafel van te maken. U dient zelf te zorgen voor een goed onderstel wat voldoende steun biedt aan het blad zodat het niet gaat doorzakken. Het is niet mogelijk om vier losse poten onder bladen te monteren langer dan 1,20 m. Dit omdat het blad dan niet genoeg wordt ondersteund en gaat doorzakken. Een goed onderstel ondersteunt het blad voldoende over de gehele lengte. Het niet kunnen maken of hebben van een geschikt onderstel voor onze bladen is geen reden tot retournering van het blad. Wij zijn ook niet aansprakelijk voor schade aan het blad door slechte onderstellen.

Losse bladen trekken krom

De bladen zijn gemaakt van houten planken welke aan elkaar zijn gelijmd. Omdat hout niet kaarsrecht is kunnen losse bladen een beetje bol getrokken zijn. Dit is misschien even schrikken maar nadat u het losse blad vast gemaakt heeft aan een geschikt onderstel trekt het blad recht. Een goed onderstel heeft bv. latten waar het blad aan vast geschroefd kan worden. Het is mogelijk om de bladen extra stevig te maken door er stalen balken onder te monteren. De bladen zijn dan los ook recht.

Dwarslatjes

Onderaan de bladen zitten altijd latjes vast gemonteerd voor extra stevigheid van het blad. Mochten deze latjes in de weg zitten voor uw onderstel dan kunt u de latjes zelf los schroeven en op een andere plek weer vast schroeven. De latjes kunt u ook verwijderen maar dan moet het onderstel wel de functie over nemen van de latjes.

Het werken van hout

Zoals u weet is eikenhout een natuurproduct. Ons eikenhout is gezaagd en gedroogd met een vochtpercentage tussen 8% en 12%, waardoor het product geschikt is voor gebruik in een verwarmde ruimte. Hout neemt vocht op en laat vocht los, afhankelijk van de luchtvochtigheid in de omgeving. Ten gevolge van deze verandering zal ook het volume in de breedte zich enigzins vertraagd gaan wijzigen.

Hout zal weinig werken wanneer de luchtvochtigheid in de woonkamer e.d. redelijk gelijk blijft. De hoogte van de luchtvochtigheid is van belang voor de mate van het werken van de houten delen waaruit uw meubel bestaat. Om de luchtvochtigheid te meten kunt u het beste een geijkte hygrometer gebruiken. Deze plaatst u op ooghoogte, niet op de tocht en niet in de zon.

U dient er rekening mee te houden dat de luchtvochtigheid in het stookseizoen extreem laag kan worden, met als gevolg het krimpen van de houten delen, waardoor de naden zichtbaar worden. In dat geval kan een luchtbevochtiger in combinatie met een hygrometer een afdoende oplossing bieden.

Een nagenoeg constante luchtvochtigheid van ongeveer 55%, met in de winter een daling van 10% en in de zomer een stijging van 10%, is voor zowel uw massief eiken meubel(s) als voor u zelf een gezond leefklimaat.

In onze garantievoorwaarden zijn alleen productiefouten opgenomen. Het werken van hout valt niet onder onze garantievoorwaarden. Het is de verantwoordelijkheid van de klant zelf om het werken van hout zoveel mogelijk tot een minimiem te beperken.